Za iftar vam preporučujemo teletinu s povrćem i sutliju sa suhim voćem.
PREPORUKE
Za teletinu s povrćem potrebno vam je: 600 g telećeg mesa, dvije glavice crvenog luka...
Uživajte u obroku. Avaz
Za iftar vam preporučujemo teletinu s povrćem i sutliju sa suhim voćem.
Za teletinu s povrćem potrebno vam je: 600 g telećeg mesa, dvije glavice crvenog luka, dva čehna bijelog luka, dvije kašike maslaca, kašika paradajz pirea, kašičica soli, povrće po želji(krompir, 3 paprike crvene, 3 paprike žute i tikvica), kašičica bibera, povrće.
Priprema:
1. Meso isjeći na manje kocke, a luk na rezance. Dodati sol, biber i druge začine prema želji.
2. Sve to ispržiti, dodati povrće i malo vode, te dinstati na laganoj vatri oko 60 minuta.
3. Poslužiti sa rižom ili tjesteninom.
Za sutliju vam trebaju ovi sastojci: litar mlijeka, 100 g suhih grožđica, 100 g suhih marelica, 200 g riže, dvije kašike meda, kašičica mljevenog cimeta.
Priprema:
1. Rižu napola skuhati pa je dodati u vrelo mlijeko i nastaviti kuhati.
2. Dodati suhe grožđice i marelice, kao i med, te kuhati oko 10 minuta.
3. Razliti u posude i posuti mljevenim cimetom.
KOS-OVSKE RATNE PODVALE