PREPORUKE

Za iftar pripremite teletinu s povrćem i sutliju sa suhim voćem

Za teletinu s povrćem potrebno vam je: 600 g telećeg mesa, dvije glavice crvenog luka...

Uživajte u obroku. Avaz

Piše: Z. K.

8.4.2022

Za iftar vam preporučujemo teletinu s povrćem i sutliju sa suhim voćem.


Poslužiti sa rižom

Za teletinu s povrćem potrebno vam je: 600 g telećeg mesa, dvije glavice crvenog luka, dva čehna bijelog luka, dvije kašike maslaca, kašika paradajz pirea, kašičica soli, povrće po želji(krompir, 3 paprike crvene, 3 paprike žute i tikvica), kašičica bibera, povrće.

Priprema:

1. Meso isjeći na manje kocke, a luk na rezance. Dodati sol, biber i druge začine prema želji.

2. Sve to ispržiti, dodati povrće i malo vode, te dinstati na laganoj vatri oko 60 minuta.

3. Poslužiti sa rižom ili tjesteninom.



Potrebni sastojci

Za sutliju vam trebaju ovi sastojci: litar mlijeka, 100 g suhih grožđica, 100 g suhih marelica, 200 g riže, dvije kašike meda, kašičica mljevenog cimeta.

Priprema:

1. Rižu napola skuhati pa je dodati u vrelo mlijeko i nastaviti kuhati.

2. Dodati suhe grožđice i marelice, kao i med, te kuhati oko 10 minuta.

3. Razliti u posude i posuti mljevenim cimetom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.