OŠTRA REAKCIJA

DNS: Slavko Gligorić pokazuje da je moguće biti papak na kvadrat

Nekadašnji podpredsjednik DNS, predsjednik Glavnog odbora ove stranke i čovjek koji je zahvaljujući mjestu na njihovoj listi osvojio poslanički mandat pokazuje da je moguće u godinu i po dana čak dva puta ispasti papak

Gligorić prešao u SP. Nezavisne

E. T.

8.5.2022

Dojučerašnji samostalni poslanik iz Doboja u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavko Gligorić ubuduće će djelovati u Klubu poslanika Socijalističke partije (SP).

Podsjećanja radi, Gligorić je u NSRS ušao kao član DNS-a.

Tim povodom oglasili su se saopćenjem iz DNS-a. 

- Da je naša politička scena postala mala bara puna preletača koji mjenjaju stavove za večeru to smo znali, a evo Slavko Gligorić pokazuje da je moguće biti papak na kvadrat i mijenjati stranke češće nego čarape.

Nekadašnji podpredsjednik DNS, predsjednik Glavnog odbora ove stranke i čovjek koji je zahvaljujući mjestu na njihovoj listi osvojio poslanički mandat pokazuje da je moguće u godinu i po dana čak dva puta ispasti papak. Gligorić je izgleda bio "gadljiv" na gubitak privilegija iz vlasti i po prelasku DNS u opoziciju on je u martu prošle godine prešao u NPS Darka Banjca, još jednog preletača.

Očigledno za njegove apetite ni to nije bilo dovoljno pa se u ovom prelaznom roku odlučio za još jedan transfer - u SP Petra Đokića. Ne zna se kakva je ponuda u pitanju i čime će sad Gligorić opravdati ovu promjenu , ali se sa pravom možemo zapitati da možda preletanje nije samo stvar odluke već karakterna osobina - saopćeno je iz DNS-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.