SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Oglasila se SDA: Optužili Nikšića da je izmislio priču o zloupotrebi BH Telecoma

Korištenje usluge "bulk SMS" uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije, navode iz SDA

Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić. Avaz

E. Ć.

30.5.2022

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) uputili su saopćenje za javnost nakon izjave lidera SDP-a Nermina Nikšića koji je rekao "da je SDA zloupotrijebila BH Telecom zbog kampanje".

- Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, kao i mnogo puta ranije, u javnost je plasirao neistinite tvrdnje koje se odnose na SDA, a sve sa ciljem da skrene pažnju sa brojnih afera koje svakodnevno proizvode kadrovi "Trojke" u Kantonu Sarajevo.

Umjesto odgovora o zloupotrebama sistema javnih nabavki, tajnim ugovorima, stranačkim zapošljavanjima i niza drugih afera "Trojkinih" kadrova, Nikšić, kao lažni i samoproglašeni borac protiv korupcije, izmišlja priču o "plaćenoj kampanji putem SMS-a" i "zloupotrebi BH Telecoma". Nikakve "plaćene kampanje" niti "zloupotrebe BH Telecoma" nije bilo.

SDA kao najveća i najorganizovanija stranka u BiH za internu komunikaciju sa vlastitim članstvom - a ne za bilo kakvu plaćenu kampanju - koristi sve raspoložive kanale komuniciranja. To podrazumijeva korištenje elektronske pošte, društvenih medija, SMS-ova i besplatnih aplikacija poput Vibera. 

Korištenje usluge "bulk SMS" uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije. Vjerujemo da bi Nikšić bio najzadovoljniji da on lično određuje kako će SDA komunicirati, ili da telekomunikacione usluge ugovara sa M:telom, u srbijanskom vlasništvu, kao što je to radila Vlada "Trojke" u Kantonu Sarajevo. Na njegovu žalost ništa od toga se neće desiti - poručeno je u saopćenju SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.