ZASTUPNICA SBB-A

Prašović-Gadžo: Zastupnici se rukovode interesima trgovačkih lobija

Svaki dan poletite da ispunite "šiht-liste", gdje napišete da ste radili osam sati, pa čak i u februaru kada nije bilo nijedne sjednice, rekla je

Sanela Prašović-Gadžo: Zastupnici se rukovode interesima trgovačkih lobija. SCREENSHOT

Piše: S. S.

6.6.2022

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH nije usvojio glasanje u skraćenom postupku o izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjoj trgovini, nakon negativanog mišljenja Vlade. Ovim izmjenama se trebalo regulisati pravo na slobodan dan radnicima u trgovini.

Kako je rekla zastupnica Alma Kratina (DF), protiv su glasali zastupnici SDA i HDZ-a.

Salmir Kaplan (SDA) je rekao da ne može nedjeljom život stati i da treba to radnicima na drugi način priznati, kroz veću dnevnicu ili na neki drugi način, a da je veći problem to što radnice u trgovinama nemaju stolicu da sjednu.

Sanela Prašović-Gadžo (SBB) je poručila da osjeća nelagodu zato što mora diskutovati o ovoj tački.

- Pogledajte kako govore zastupnici, njima je ovo šala, njima je potrebno da apostrofiraju da su potrebne stolice, a ne slobodan dan. Ja ne vidim ništa smiješno o ovome. Zastupnici u ovoj sali nisu pozvani da komentiraju slobodne dane, jer oni rade jedan, dva ili maksimalno tri dana mjesečno i primaju velike naknade za svoj nerad. Nije u redu da se na ovaj način minimizira slobodan rad za trgovce. Dokle god se zastupnici budu rukovodili interesima trgovačkih lobija, velikih trgovačkih lanaca, nikud mi nećemo, a svaki dan poletite da ispunite "šiht-liste", gdje napišete da ste radili osam sati, pa čak i u februaru kada nije bilo nijedne sjednice. To je sramotno. Upućujem izvinjenje trgovačkoj branši, zbog ovog ponašanja - kazala je Prašović-Gadžo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.