ČETIRI RAZLIČITA PROGRAMA

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo javni poziv za sufinansiranje programa za promociju turizma

Svrha ovog programa je promocija turističke ponude Federacije BiH subvencioniranjem turističkih paket aranžmana građanima Federacije BiH, domaći turisti, putem vaučera, kazala je Đapo

Đapo: Promocija turističke ponude Federacije. Fena

E. Ć.

23.6.2022

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je danas javni poziv za prikupljanje i odabir projekata za raspodjelu sredstava "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH" za 2022. godinu.

Kroz ovaj javni poziv bit će sufinansiranja četiri različita programa koji imaju za cilj razvoj i promociju turističkih potencijala Federacije BiH, a od kojih će direktnu pomoć imati i građani.

Kako je ranije naglasila federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, prvi i najznačajniji program odnosi se na promociju domaćeg turizma subvencioniranjem boravka građanima Federacije BiH u ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge smještaja na području Federacije BiH u ukupnom iznosu od 2.000.000.

- Svrha ovog programa je promocija turističke ponude Federacije BiH subvencioniranjem turističkih paket aranžmana građanima Federacije BiH, domaći turisti, putem vaučera – navedeno je u javnom pozivu kojeg je potpisala ministrica Đapo.

Kao drugi program navedena je podrške iznajmljivačima koji se bave iznajmljivanjem smještajnih kapaciteta (apartiani, studio apanmaii, sobe u domaćinstvu, kuće za odmor i kamp u domaćinstvu) u cilju proširenja i unapređenja smještajnih kapaciteta i infrastrukture u domaćinstvu i seoskom domaćinstu u ruralnim predjelima, u ukupnom iznosu od 300.000.

- Jedan od programa je i sufinansiranje promocije turističkih potencijala Federacije BiH kroz izradu i objavu promotivnih materijala u elektronskom i štampanom obliku (web-portala, dnevnih novina i magazina), koji doprinose boljoj informisanosti građana Federacije BiH / domaći turisti o raspoloživim turističkim ponudama, resursima i kapacitetima Federacije BiH. 

Za ovaj program bit će izdvojeno 500.000 KM. Također, tu i program, sufinansiranja projekata umjetnog osnježavanja u okviru ski centara na skijalištima na području Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 700.000 maraka – navedeno je u danas raspisanom oglasu koji će ostati otvoren 15 dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.