ZAVLADAO BOLNI MUK

Tužna kolona sa 50 tabuta ispraćena je ispred Predsjedništva BiH

Brojni građani, porodice žrtava, prijatelji i rodbina, koji su se okupili pred zgradom Predsjedništva, svoje najmilije dočekali su suzama i učenjem Fatihe

S. S. - A. O. - A. Z.

8.7.2022

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18

Tužna kolona sa 50 tabuta posmrtnih ostataka Srebreničana ubijenih u julu 1995. godine, ispraćena je ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu.



Glavnom saobraćajnicom u Sarajevu zavladao je bolni muk, kada se na početku ulice pojavio konvoj s tabutima. Brojni građani, porodice žrtava, prijatelji i rodbina, koji su se okupili pred zgradom Predsjedništva, svoje najmilije dočekali su suzama i učenjem Fatihe. 



Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Ispred zgrade Predsjedništva BiH, na ispraćaju srebreničkih žrtava, osim porodica žrtava, su i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, kandidat za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović, ambasador SAD u BiH Majkl Marfi i brojni drugi predstavnici različitih nivoa vlasti i građani.


U pratnji policije i građana, kamion sa 50 tijela ubijenih Srebreničana, nastavio je put zaustavivši se i kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva, Vječne vatre, Gradske tržnice, pijace Markale, odnosno kod spomen-obilježja stradalih Sarajlija sve do Vijećnice na istočnom izlazu iz grada.

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Kolona onda nastavlja svoj put ka Srebrenici. 




Predviđeno je da tamo stigne u 16-00 sati ispred Gradske džamije.



Doček tabuta u Potočarima predviđen je oko 16.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.