KANDIDAT ZA PREDSJEDNIŠTVO

Šarović u Rogatici: Više podrške nerazvijenim općinama

Ovaj grad je u projektu izgradnje autoputa Istočno Sarajevo – Beograd, tako da će sigurno imati značajne benefite od nove strukture vlasti koja će se formirati nakon ovih izbora, poručio je Šarović

S. S.

13.9.2022

Skup SDS-a u Rogatici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Program Srpske demokratske stranke je koncipirao prijedloge koji su usmjereni na nerazvijene i izrazito nerazvijene općine, rekao je večeras u Rogatici Mirko Šarović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

- Mi smatramo da one trebaju da dobiju više novca iz budžeta, kako bi mogle da zadovolje svoje potrebe. Kada budemo u prilici da realizujemo taj program, sigurno će biti bolje općinama poput Rogatice i svim onim koje spadaju u ove kategorije - izjavio je Šarović.

Sve one općine koje se nalaze u slivu Drine trebaju imati veće benefite od energetskog sektora nego što su to imale do sada, kao i da svoj razvoj grade na povezivanju sa Srbijom, poručio je Šarović.

- Rogatici je od infrastrukturnih projekata potrebna izgradnja obilaznice i to će dobiti. Također, ovaj grad je u projektu izgradnje autoputa Istočno Sarajevo – Beograd, tako da će sigurno imati značajne benefite od nove strukture vlasti koja će se formirati nakon ovih izbora - rekao je Šarović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.