IZJAVA ZA AVAZ

Mirnes Ajanović: CIK treba poništiti izbore, priznali su neregularnosti u biračkim odborima prilikom glasanja

Imamo priznanje i od samog visokog predstavnika koji je faktički istakao da nisu mogli uticati da spriječe te neregularnosti, rekao je Ajanović

Mirnes Ajanović. Avaz

Piše: H. J. I.

12.10.2022

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović ističe kako će Centralna izborna komisija BiH (CIK) saučestvovati u krivičnom djelu izborne prevare ako se izbori ne ponište.

Kako je istakao za portal "Avaza", ovo danas je samo prvi dio dokaza koji će prezentirati javnosti o obavezi Centralne izborne komisije da poništi izbore u BiH.

- Ovolike nepravilnosti koje su utvrđene, ne samo ovih 450 hiljada nevažećih glasačkih listova, nego i priznanja od strane CIK-a o neregularnostima u biračkim odborima prilikom glasanja pa i priznanja od samog visokog predstavnika koji je faktički istakao da nisu mogli uticati da spriječe te neregularnosti. Sve je to što se mene tiče kao advokata, a trebalo bi također i Tužilaštva, bit će sadržano u mojim krivičnim prijavama, krivično djelo. Ili dakle saučesništvo u izvršenju krivičnog djela ili neprijavljivanje krivičnog djela. 


Svi oni u biračkim odborima koji su manipulisali tamo gdje su bile ove okolnosti, gdje je bio upisan veći broj kandidata nego same političke stranke i gdje se oni iščuđavaju kako je to bilo moguće kad je nemoguće, to je krivično djelo. Svi koji to nisu prijavili bit će pod udarom mojih krivičnih prijava. Ja neću odustati. Ono što smo radili prije i uspjeli dovesti u red krivičnim prijavama one koji su vršili razne zloupotrebe što je Ustavni sud BiH već definisao kao protuustavno i nezakonito, i ovo ćemo nastavit. Nećemo dozvoliti da se legitimiziraju krivična djela kao legalna i da na osnovu toga imamo zvanične izborne rezultate - rekao je Ajanović za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.