PRIJAVA PROTIV NN LICA

Tužilaštvo BiH odredilo tužioca na osnovu prijave vezano za film "Sarajevo Safari"

Određen je postupajući tužilac u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, poduzeti potrebne mjere radi provjera navoda iz prijave, naveli su iz Tužilaštva BiH

Insert iz filma i odgovor Tužilaštva BiH gradonačelnici Sarajeva. AL JAZEERA SCREENSHOT / FACEBOOK

S. S.

1.11.2022

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić poručila je na društvenim mrežama da je Tužilaštvo BiH otvorilo predmet vezan za njenu prijavu za dokumentarni film Sarajevo Safari, odnosno protiv NN lica o kojima se govori u filmu.

Tužilaštvo BiH je obavijestilo gradonačelnicu da je odredilo postupajućeg tužioca u Posebnom odjelu za ratne zločine.

- Određen je postupajući tužilac u Posebnom odjelu za ratne zločine, koji će u narednom periodu, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, poduzeti potrebne mjere radi provjera navoda iz prijave. Nakon donošenja tužilačke odluke, o istoj ćete, kao podnositeljica prijave, biti pismeno obaviješteni - odgovorili su Karić iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, gradonačelnica je podnijela prijavu protiv NN lica, koji su sijali strah u Sarajevu, a na osnovu navoda iz dokumentarnog filma "Sarajevo Safari".

- Smatram ispravnim i svojom obavezom ovako reagirati na iznesene činjenice u dokumentarnom filmu "Sarajevo safari" režisera Mirana Zupaniča prema kojem su strani državljani - "lovci na ljudske glave" plaćali da tokom sarajevske opsade pucaju po nedužnim civilima - napisala je ranije Karić na Facebooku.

Facebook status gradonačelnice Sarajeva. SCREENSHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.