PREDSJEDNIK STRANKE

Efendić: Stranka za BiH u koaliciji sa NES-om, moguć ulazak u "osmorku"

Mi smo ranije odobrili saradnju, ali je Predsjedništvo usvojilo akt kojom NES i Stranka za BiH ulaze u neku vrstu paketa u naredne četiri godine na svim nivoima, kazao je Efendić

Efendić: Insistirao bih na tome da i DF bude dio koalicije. Facebook

E. Ć.

9.11.2022

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva ove stranke, koja još nije dovršena.

Kako je Efendić rekao, predsjedništvo stranke usvojilo je odluku kojom će biti u koaliciji sa NES-om. Tako da bi "osmorka" koja pregovara za uspostavu vlasti u Federaciji BiH trebala dobiti i novog člana - Stranku za BiH.

- Mi smo ranije odobrili saradnju, ali je Predsjedništvo usvojilo akt kojom NES i Stranka za BiH ulaze u neku vrstu paketa u naredne četiri godine na svim nivoima - izjavio je Efendić.

Efendić je naveo da je Stranci za BiH ponuđen program od strane stranaka koje su podržale Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva, te dodao da bi u konačnici to značilo koaliciju.

- Prihvatamo inicijalni sporazum. To još nije koalicija. Da bi bila koalicija mora se imati program. Mi ćemo insistirati da se u tome nađu svi dijelovi našeg izbornog programa. To su infrastrukturna ulaganja, ulaganja u energetskom sektoru.

Dio programa je i izgradnja novih i završetak postojećih projekata kojima bismo stekli energetsku stabilnost i neovisnost. Tu je i bolje cestovno povezivanje Tuzle i Sarajeva, brza cesta prema Goraždu, toplovod Sarajevo – Kakanj - kazao je Efendić.

Naglasio je kako, kao stranka, ne bi željeli da SDA ostane voditi procese u vlasti, jer to nisu dobro radili u proteklim godinama. Dodao je da bi insistirao na tome da i DF bude dio koalicije, s kojom SBiH ima neku vrstu načelne saradnje, te istakao kako HDZ ne može diktirati sve uslove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.