LIDER NIP-A

Konaković nakon sastanka Osmorke: Nikakvih ucjena od strane HDZ-a nije bilo

Sutra u 11 sati potpisujemo taj dokument kao što smo i najavili i potpisujemo njegov okvir za dalje djelovanje, poručio je Konaković

Piše: E. A.

28.11.2022

Lideri Osmorke održali su danas sastanak u centrali SDP-a uoči sutrašnjeg potpisivanja Sporazuma. Nakon sastanka, prisutnima se obratio predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. 

- Mi smo u ovaj posao ušli zaista predano, ozbiljno, vodeći računa o svim detaljima i uspjeli smo mogu reći sačuvati integritet ovog procesa bez obzira na napade medijske i stranačke koje smo doživljavali tokom ovih pregovora. Sutra u 11 sati potpisujemo taj dokument kao što smo i najavili i potpisujemo njegov okvir za dalje djelovanje. Dakle to su smjernice političkog djelovanja koalicije koja će činiti vlast za sad na nivou FBiH i naravno vrlo logično i vjerovatno i na državnom nivou.

Nakon toga, prije svega unutar stranaka Osmorke, od sutra već ili eventualno od srijede ujutro naši timovi kreću u detaljno razrađivanje plana rada budućih vlada kao što smo i ranije radili. Pravimo novi detaljan dokument koji će biti dostupan našoj javnosti a koji će biti objavljen prije nego što se potvrde vlade. Dakle sve smo to najavili prije možda nekih dva mjeseca kada smo krenuli u ovu priču i evo priveli smo to kraju - poručio je Konaković. 

Dodaje da nikakvih uslova ili ucjena od strane HDZ-a nije bilo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.