PREDSJEDAVAJUĆI PSBIH

Čović: Božić svetkovina božje ljubavi za čovjeka, blagdan pomirenja i nade

Primite izraze mog ličnog poštovanja, sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj 2023. godini

Čović: Nastaviti graditi zajedničku budućnost naše BiH.. Fena

Avaz.ba

6.1.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je božićnu čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Bosni i Hercegovini.

- Dozvolite mi kao predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH te u ime hrvatskog naroda BiH, kao i u svoje osobno, uputiti Vama, preosvećenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u BiH iskrene čestitke u povodu blagdana Božića.

Božićni blagdani nas, iz godine u godinu, podsjećaju na Božiju blizinu, milosrđe, radost i spasenje. Božić je svetkovina Božije ljubavi za čovjeka, blagdan pomirenja i nade. Stoga neka nas i ovaj Božić iznova ispuni Božjom milošću kako bi, osnaženi vjerom i ljubavlju prema svakom čovjeku dobre volje, svi zajedno nastavili graditi zajedničku budućnost naše domovine Bosne i Hercegovine.

U duhu ovih misli i uz želju da predstojeće presvete blagdanske dane proslavite u ozračju mira, radosti i obiteljskog zajedništva, primite izraze moga osobitog poštovanja. Sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj 2023. godini - navodi se u božićnoj čestitki Dragana Čovića, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PS BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.