KONFRENCIJA "DENTAL XP"

Prof. Pošković-Tosum za "Avaz": Čast mi je predstavljati UNSA u SAD

Simpozijumu će prisustvovati najpoznatiji dentalni eksperti iz čitavog svijeta

Prof. Pošković-Tosum: Čast mi je predstavljati UNSA. Avaz

21.1.2023

Selma Tosum-Pošković vanredna je profesorica na Stomatološkom fakultetu sa stomatološkim kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu. Šefica je Klinike za stomatološku protetiku sa dentalnom implantologijom na Stomatologiji i prodekan za doktorski studij.

Prof. dr. sc. Pošković-Tosum pozvana je kao na konferenciju "Dental XP". Riječ je o najvećoj konferenciji iz stomatologije u Sjedinjenim Američkim Državama. Inače, ona godinama sarađuje sa kolegama iz SAD I poziv je rezultat dugogodišnjeg rada. Simpozij se održava od 13. do 16. jula.

U izjavi za portal “Avaza” kaže da joj je čast i zadovoljstvo da bude gostujući predavač u SAD.


Tosum-Pošković: Učestvuje na konferenciji u SAD. Avaz

- Zahvaljujući dekanu Stomatologije prof. dr. sc. Muhamedu Ajanoviću poziv je rezultat naše dugogodišnje saradnje sa dentalnim ekspertima iz SAD. Već sam držala predavanje u Istanbulu sa dentalnim ekspertima 2019. godine, međutim ovo sada od 13. do 17. jula je na mnogo većem nivou – kaže prof. Pošković – Tosum.

Simpozijumu će prisustvovati najpoznatiji dentalni eksperti iz čitavog svijeta.

- Tema mog predavanja će obuhvatiti najnovije tehnologije u primjeni izrade stomatoloških protetskih radova, protokol i njihovu digitalnu izradu. Velika mi je čast predstavljati Stomatološki fakultet sa stomatološkim kliničkim centrom, tj. moje radno mjesto i veliku ljubav, predstavljati sebe i predstavljati Univerzitet u Sarajevu – zaključuje prof. Pošković-Tosum u razgovoru za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.