POTPREDSJEDNIK FBIH

Stojanović: Šmit je rekao da se Vlada mora imenovati i da ne misli gledati da bilo ko blokira procese

Ukoliko nas ostavi u ovom stanju u kojem nećemo moći formirati Vladu, visoki predstavnik će diskreditirati svoj Ured za sve naredne intervencije

Sastanak rukovodstva FBiH sa Šmitom. Facebook

S. S.

5.4.2023

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović (SDP) osvrnuo se sastanak rukovodstva FBiH sa visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom.

- Održan je sastanak rukovodstva FBiH sa visokim predstavnikom u BiH, gospodinom Šmitom. Gospodin Šmit je rekao da očekuje da gospođa Bradara, gospodin Lendo i ja, pronađemo dogovor i imenujemo Vladu FBiH.

Gospodin Lendo je rekao da neće dati pristanak ako SDA ne bude imala premijera vlade ili da bude barem dio Vlade FBiH. Gospođa Bradara je rekla da po propisanim procedurama ima saglasnost od mene. Ali ne i od gospodina Lende. Napomenuo sam visokog predstavnika da nije promijenio izborna pravila na Dan izbora, Vlada FBiH bi već bila imenovana.

Ukoliko nas ostavi u ovom stanju u kojem nećemo moći formirati Vladu, visoki predstavnik će diskreditirati svoj Ured za sve naredne intervencije. Gospodin Šmit je rekao da zbog evropskih reformi Vlada FBiH se mora imenovati. Nagovjestio je da ne misli gledati kako bilo ko blokira demokratske procese – naveo je Stojanović.

Facebook status Igora Stojanovića. Screenshot

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.