SAOPĆENJE

Još traje priprema prijedloga rebalansa budžeta Brčko distrikta

Mnogo je zahtjeva od strane odjeljenja u Vladi distrikta koji su u fazi kreiranja budžeta Brčko distrikta ostali uskraćeni

Skupština Brčkog. Fena

FENA

25.4.2023

Predsjednik Komisije za budžet Skupštine Brčko distrikta Srđan Blažić izjavio je danas da Vlada distrikta još nije spremila prijedlog rebalansa budžeta, ali da to očekuje u najskorije vrijeme kako bi taj dokument bio proslijeđen u skupštinsku proceduru.

On je rekao da je višak prihoda u odnosu na rashode oko 31 milion KM, a od toga dva miliona KM se odnose na projekte iz prošle godine koji bi se trebali obnoviti.

- Mnogo je zahtjeva od strane odjeljenja u Vladi distrikta koji su u fazi kreiranja budžeta Brčko distrikta ostali uskraćeni za određeni iznos tih sredstava kao što je slučaj u Odjeljenju za poljoprivredu gdje nedostaje oko četiri miliona za podsticaje u poljoprivredi - naveo je Blažić.

On je dodao da je rebalansom planirano da se pomogne i privreda kroz određene projekte te novac odvoji za potrebe zdravstvenih radnika, kao i subvencionisanje cijene električne energije onima kojim je to najpotrebnije.

Napomenuo je da zakonska procedura usvajanja rebalanska budžeta Brčko distrikta traje dva mjeseca i da se tokom tog perioda održavaju javne rasprave na kojima se mogu čuti prijedlozi građana i drugih subjekata oko različitih projekata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.