PREDSJEDNIK SDS-A

Miličević: Ovo što radi SNSD je ponižavanje Narodne skupštine RS

Poniziti NSRS na ključnim nacionalnim pitanima za RS, ali i sve druge institucije koje su u tome učestvovale je stvarno neozbiljno, rekao je

Milan Miličević. Nezavisne novine

S. S.

26.4.2023

Ovo što radi SNSD je ponižavanje Narodne skupštine, a kada je u pitanju dnevni red ove posebne sjednice, očigledna je velika neozbiljnost i politički amaterizam, koji je planiran od SNSD-a, kako bi se skrenula pažnja sa činjenice da prethodni zaključci nisu provedeni.

Poručio je ovo Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS-a, na press konferenciji koja je održana u Banjoj Luci.

Ranije odluke nisu provedene

On je izrazio nezadovoljstvo zbog neprovođenja prethodnih odluka Narodne skupštine RS.

- Ovo što se danas dešava je planirano kako se ne bi govorilo o tome da nije provedeno sve ono što je rađeno u prethodnih nekoliko godina, a u pitanju su značajne odluke koje su u vezi s  RS, koje se, između ostalog, tiču prenosa i vraćanja nadležnosti. Doneseni su rokovi od šest mjeseci, pa su produženi za novih šest mjeseci pa su svi zaboravili da o tome pričaju - podsjetio je Miličević.

On je ocijenio da takvo ponašanje predstavlja ponižavanje NSRS.

- Poniziti NSRS na ključnim nacionalnim pitanima za RS, ali i sve druge institucije koje su u tome učestvovale, kao i političke partije, stvarno je neozbiljno. Osnovni razlog zbog čega imamo današnju posebnu sjednicu je da opet produžavamo u plus beskonačno rokove za provođenje odluka koje su davno bile donesene - kazao je Miličević.

Odazvao se prvom sastanku

On je istakao da SDS kao odgovorna politička stranka nije mogla staviti potpis na izjavu na kojoj se govori o svemu osim o državnoj imovini i koja je, ustvari, bila samo politički pamflet SNSD-a.

- Odazvao sam se na prvi sastanak kao v.d. predsjednika SDS-a i iznio vrlo jasan stav o ovom pitanju. Kao odgovorna stranka nismo mogli staviti svoj potpis na ovakvu izjavu. Vidimo da se vlast sada posipa pepelom i sada taj dokument nije na sjednici NSRS, što nas uvjerava da smo bili u pravu - istakao je Miličević.

On je poručio da je SDS pripremila svoje zaključke u vezi s državnom imovinom.

- Zbog proceduralnih stvari očigledno neće biti na dnevnom redu današnje sjednice, ali će ovo biti dokument koji želimo ponuditi prvom narednom prilikom na redovnom zasjedanu NSRS o ovoj temi. Ovi zaključci se odnose samo na pitanje državne imovine, a ne neka politička i politikantska pitanja koja služe za bilo čiju promociju - naveo je Miličević.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.