SARAJEVO

Održana sjednica Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima

Nakon obavljene rasprave o tim dopisima i predstavci, Nezavisna komisija odlučila je da nastavi rad po ovom predmetu

Održana sjednica u Sarajevu. Fena

FENA

9.5.2023

Na sjednici Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH objedinjena je rasprava o dopisima Tužilaštva BiH od 13. i 20. marta ove godine, o dopisu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH od 31. marta i predstavke od 27. aprila ove godine.

Nakon obavljene rasprave o tim dopisima i predstavci, Nezavisna komisija odlučila je da nastavi rad po ovom predmetu u skladu sa svojim nadležnostima.

Nezavisna komisija oglasila se nenadležnom za postupanje po predstavci od 17. aprila. Odlučeno je da se ta predstavka proslijedi nadležnoj instituciji na dalje postupanje.

Nezavisna komisija utvrdila je i Plan aktivnosti za juni 2023. godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.