PREDSTAVNIČKI DOM

Zastupnici u Predstavničkom domu podržali imenovanja zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH

Zastupnici su podržali imenovanje dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH

Predstavnički dom PSBiH. N. Šaljić / Avaz

7.6.2023

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je imenovanje pet članova Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica Bosna i Hercegovina ili drugi sud u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine.

Za ovu tačku su glasala 23 zastupnika, 13 je bilo protiv, a četiri suzdržana. Istu odluku treba potvrditi i Dom naroda PSBiH. Za imenovanje su predloženi Azra Alajbegović, Nemanja Kovačević, Zlatko Brkić, Adis Drnda, Zoran Petrović.

Zastupnici su podržali i imenovanje dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH, a isto će trebati potvrditi i Dom naroda PSBiH. Za su glasala 22 zastupnika, 15 je bilo protiv, a tri suzdržana.

Za ove funkcije su predloženi Nedžad Hajetić i Neda Močević. Zastupnik Nermin Mandra je kazao da Neda Močević ne ispunjava potrebne uslove, jer nema 10 godina iskustva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.