ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

Burno u Banjoj Luci: Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

Time ću zaokružiti ovu priču u vezi s platama, prepustiti nadležnim institucijama da rade svoj posao, naveo je Ninković

Ljubo Ninković. Srna

H. J. I.

8.6.2023

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banja Luka, podnio je danas u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno pribavljanja imovinske koristi za zaposlene u Gradskoj upravi, a na štetu gradskog budžeta, odnosno građana. 

Zahtjev za inspekcijski nadzor

On je nakon podnošenja prijave protiv Stanivukovića rekao da će ići u Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, gdje će podnijeti zahtjev za inspekcijski nadzor nad isplatom plata zaposlenim u Kabinetu gradonačelnika.

- Time ću zaokružiti ovu priču u vezi s platama, prepustiti nadležnim institucijama da rade svoj posao i nakon toga ćemo imati epilog - istakao je Ninković.

Zloupotrijebili ovlaštenja

Kako je kazao, nakon što završi zvaničnu komunikaciju s Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS na isti način će, u vidu lične krivične odgovornosti, ići i prema ovlaštenim potpisnicima, jer su, kako je rekao, zloupotrijebili ovlaštenja koja su dobili od gradonačelnika.

Ninković je naveo da će naredne sedmice zakazati kolegij Skupštine grada Banja Luka, te je kazao da je kolegij taj koji utvrđuje prijedlog dnevnog reda i datum sjednice Skupštine grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.