REISU-L-ULEMA IZ U BIH

Kavazović: Ustali su i pojedini katolički teolozi u odbranu ratnog zločinca Kordića

Samo da fra Luku podsjetim, ubice fratara su osuđeni i kažnjeni a ubice imama od strane HVO-a nikada nisu, istakao je Kavazović

Husein ef. Kavazović. Mina

H. J. I.

13.6.2023

Nekoliko neprimjerenih komentara pojavilo se u javnosti povodom prijetnje ratnog zločinca Darija Kordića da bi opet sve ponovio i da su počinjeni zločini vrijedili zatvora. Pojedinci su pokušali Kordićeve riječi relativizirati ili im dati potpuno drugi smisao. Na ovo je večeras upozorio reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. 

- Ustali su i pojedini katolički teolozi u odbranu ratnog zločinca Kordića. Vidim da se na moju izjavu referirao i fra Luka Marković i poštovani Drago Pilsel. Ovog drugog poštujem jer u njegovim stavovima ima dosljednosti, iako u ovom slučaju nije u pravu. Skrećem mu pažnju na kur’ansku suru Ali Imran 87. Fra Luka je u Katoličkom tjedniku zadužen za odbranu djela i lika ljudi poput Kordića. Svakakvih zanimanja kod naših fratara. Ali ne iznenađuje. Samo da fra Luku podsjetim, ubice fratara su osuđeni i kažnjeni a ubice imama od strane HVO-a nikada nisu - napisao je Kavazović na Facebooku.

Podsjećamo, fra Luka Marković objavio je u Katoličkom tjedniku, listu Vrhbosanske nadbiskupije, tekst pod naslovom "Šta se krije iza žestokih napada na Kordića poslije njegove nerazumne izjave?" u kojem je, povodom objave prijetnji Kordića, otvoreno prozvao Islamsku zajednicu i reisa Kavazovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.