BANJA LUKA

Stanivuković uveo građane u Gradsku upravu, pa iznio Ninkovićevu stolicu napolje

Bude li ovo išlo dalje unedogled, ići ćemo ispred stranaka, Vlade i Palate predsjednika, rekao je

Sa skupa u Banjoj Luci. Screenshot

S. S.

28.6.2023

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i danas je organizovao protest ispred Gradske uprave zbog "opstrukcija" u Skupštini.

Ponovo je uveo građane kako bi mu "pomogli" da iznese stolicu iz kancelarije Ljube Ninkovića, predsjednika Skupštine grada.

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred Hrama Hrista Spasitelja gdje je Stanivuković držao govor.

Drugi dan u nizu

Ovo je drugi dan da Stanivuković okuplja svoje pristalice, a jučer je zbog uvođenja građana u prostorije Gradske uprave prekinuta vanredna sjednica Skupštine na kojoj se, između ostalog, trebalo raspravljati o problemima u preduzeću "Akvana".

- Došao sam iz porodice u kojoj imam dovoljno i ovdje sam da pravim djela koja će ostati. Devedeset dana se ne održava Skupština. Tri mjeseca nije usvojen dnevni red. Kako da radimo kada nema Skupštine? - rekao je Stanivuković.

Stanivuković je obećao građanima da se neće graditi zgrada na mjestu nekadašnjeg kina Kozara, a koji je trebalo da izgradi investitor "Cinema Tower". On je ispred Gradske uprave dovezao automobil predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića, koji je nedavno zaplijenjen. Auto je oblijepljen "stikerima" na kojima, između ostalog, piše neradnik, prenosi Mondo.ba.

Podrška US-a i SPS-a

Stanivuković je poručio da uprkos opstrukcijama skupštinske većine ima podršku US-a i SPS-a.

- Bude li ovo išlo dalje unedogled, ići ćemo ispred stranaka, Vlade i Palate predsjednika. Ako to ne urodi plodom, sjest ću ispred Gradske uprave i štrajkovati dok se ne riješi pitanje Banje Luke - poručio je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.