ISTOČNO SARAJEVO

U toku sastanak koalicionih partnera na državnom nivou

Na sastanku bi se trebalo govoriti o realizaciji dogovora koji je postignut prošlog mjeseca u Parlamentu BiH

Sastanak u Lukavici - Avaz
Sastanak u Lukavici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

22.8.2023

U Istočnom Sarajevu u toku je sastanak koalicionih partnera na državnom nivou.

Delegaciju SNSD-a predvodi predsjednik te stranke Milorad Dodik, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović te državni parlamentarci Nikola Špirić, Nebojša Radmanović i Sanja Vulić.

U ime Ujedinjene Srpske na sastanku se pojavio Milan Petković, a sastanku prisustvuje i predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Sastanku prisustvuju i delegacije trojke i HDZ-a, koju čine predsjednici stranaka Elmedin Konaković, Nermin Nikšić, Edin Forto i Dragan Čović te po jedan zastupnik iz Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, i to: Denis Zvizdić (NiP), Saša Magazinović (SDP), Sabina Ćudić (NS) i Darijana Katić Filipović (HDZ).

Na sastanku bi se trebalo govoriti o realizaciji dogovora koji je postignut prošlog mjeseca u Parlamentu BiH. Tada je utvrđeno da se ide ka usvajanju reformskih zakona iz 14 prioriteta Evropske komisije, a na drugoj strani trebalo bi doći do potvrđivanja Srđana Amidžića (SNSD) za ministra finansija.

Sastanak je organizovan uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine, koja je zakazana za danas u 12 sati, na kojoj bi se trebalo raspravljati o ovim pitanjima.

Jučer je zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Saša Magazinović (SDP) kazao da je dogovor bio da se prvo održi sjednica Vijeća ministara BiH, pa tek onda sjednica Predstavničkog doma PSBiH te da se samim tim nisu stekli uslovi za imenovanje Srđana Amidžića.

Uoči sastanka u Istočnom Sarajevu. N. Šaljić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.