KONTROVERZE OKO SREDSTAVA

Stigla reakcija na tvrdnje Delića: Dobro.ba nije organizator obilježavanja Dana nezavnisnosti u Srebrenici!

- Nismo mi nesposobni da ne možemo organizovati nešto u Srebrenici - naveo je u kratkoj reakciji Mehmedović.

Fena

D. H.

23.10.2023

Federalni ministar Adnan Delić, jedan od aktera afere "NiP-Udruge" oglasio se danas u medijima i stao u odbranu udruženja "dobro.ba" kojem je isplaćeno 70 hiljada KM sa budžetske pozicije predsjednika Skupštine KS Elvedina Okerića, a čiji je osnivač upravo minstar Delić.

Brojne humanitarne aktivnosti

On je u svojoj reakciji naveo da se udruženje "dobro.ba" bavilo brojnim humanitarnih aktivnostima, odbacujući informacije da se radilo o koruptivnim djelima prilikom dobivanja budžetskog novca.

Delić je također u reakciji naveo da je udruženje "dobro.ba" organizator obilježavanja Dana državnosti i Dana nezavisnosti u Srebrenici, događaja o kojem mediji svake godine aktivno izvještavaju.

- Kada dobro.ba pokrene i organizuje programe i proslave Dana državnosti i Dana nezavisnosti u Srebrenici, kad organizuje nagradna takmičenja za tu povratničku djecu, ovi mediji koji ih danas napadaju uredno tada prenose kako je u Srebrenici proslavljen Dan nezavisnosti; kako su povratnička djeca obilježila Dan državnosti, ponoseći se što se i u tom tamo entitetu slave nacionalni praznici. Neko to mora organizovati. Neko to mora platiti. Taj neko je dobro.ba - naveo je Delić.

Stigla reakcija

Međutim, ubrzo je iz Srebrenice stigla reakcija povodom ove Delićeve tvrdnje. Admed Mehmedović, aktivista iz Srebrenice je negirao Delićeve navode.

- Dobro.ba nije organizator obilježavanja Dana nezavnisnosti/državnosti u Srebrenici. Jesu obezbjeđivali novac za nagrade za likovni/literarni konkurs (oko 1000 KM) Nismo mi nesposobni da ne možemo organizovati nešto u Srebrenici - naveo je u kratkoj reakciji Mehmedović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.