PREDSJEDNIK SDP-A

Nermin Nikšić za "Avaz": Gubitnička SDA kampanju gradila na pljuvanju Trojke, građani su im odgovorili

Kazao je i da je ovo putokaz za Trojku, kako nastupiti i u ostalim općinama na izborima u oktobru sljedeće godine

Nermin Nikšić. N. Šaljić

Alen Bajramovic

29.10.2023

Pobjeda našeg kandidata na današnjim izborima za načelnika opštine je samo još jedna potvrda da projekat koji smo započeli kao Trojka - SDP, NIP i NS nastavljamo uspješno sada i u Starom Gradu u Sarajevu. Ovo je za "Avaz" izjavio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, komentirajući ubjedljivu pobjedu Irfana Čengića na izborima za načelnika općine Stari Grad. Dodaje da je ovo putokaz za Trojku, kako nastupiti i u ostalim općinama na izborima u oktobru sljedeće godine.

- Posebno mi je drago zbog činjenice da je i ovu kampanju, umjesto o stvarnim nadležnostima i problemima građana Starog Grada, gubitnička SDA gradila na pljuvanju Trojke, pozivanju građana da kažu kako im je dosta neke samo za njih izdajničke politike. I eto, građani su im rekli. Ljudima je dosta svađe, podjela, pljuvanja i žele da radimo u interesu građana i Bosne i Hercegovine - kaže Nikšić.

Dodaje da novog načelnika u kratkom mandatu čekaju izazovi i da očekuje da on pokaže novu energiju.

- Morat će se okrenuti svakodnevnim problemima građana, što nije ni blizu rada u zakonodavnim organima i traži puno više energije, truda, suočavanja sa potrebama ljudi kojima je prva adresa njihova lokalna samouprava i načelnik. Nadam se da će uspješno odgovoriti tom zadatku, u čemu će imati podršku SDP i kompletne Trojke - ističe predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.