MINISTAR SIGURNOSTI

Nešić za "Avaz" o dolasku državljana Palestine: Sigurnost građana BiH je na prvom mjestu

Bilo je potrebno usaglasiti neke stvari na nivou BiH i bilo je potrebno izvršiti dodatne provjere kako bismo došli do ovog rezultata, rekao je Nešić

Nenad Nešić. Fena

Alen Bajramovic

19.11.2023

Vijeće ministara je danas jednoglasno usvojilo odluku kojom se bh. državljanima i njihovim srodnicima, evakuiranim iz Gaze, odobrava ulazak u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uvjetima. Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić kaže za Avaz da je na ovaj način odobren dolazak 30 osoba, koje se trenutno nalaze u Kairu.

- Oni u BiH mogu da uđu na aerodrom Sarajevo. Naše sigurnosne službe izvršile su sigurnosne provjere i utvrdile da ne predstavljaju opasnost po sigurnost BiH. I u narednom periodu će se vršiti dodatne procjene, ako se ukaže potreba za tim. I u narednom periodu, kao i do sada, insistirat ću na bezbjednosti naše djece, bh. građana, jer to je naš prioritetni zadatak da unutar BiH imamo mir i stabilnost - kazao nam je Nešić.

Dan ranije Vijeće ministara BiH nije usaglasilo stavove o odluci koja je danas usvojena jednoglasno.

- Bilo je potrebno usaglasiti neke stvari na nivou BiH i bilo je potrebno izvršiti dodatne provjere kako bismo došli do ovog rezultata. Bitno je da je Vijeće ministara jednoglasno donijelo odluku i da smo se složili da je bezbjednost naših građana na prvom mjestu. Tako da mogu da kažem da je apsolutno bila neka pozitivna atmosfera. Rok nije istekao, mi nismo zakasnili - istakao je Nešić. 

Podsjećamo, u našu državu treba ući 20 bh. državljana i 30 njihovih srodnika koji imaju državljanstvo Palestine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.