RAZMATRA SE SMJENA

Sutra sjednica UO KCUS-a: Hoće li Sebija Izetbegović konačno biti smijenjena

Sebija će s funkcije biti smijenjena ukoliko navedeni prijedlozi dobiju većinu glasova UO

Sebija Izetbegović. Platforma X

N. H.

26.11.2023

Druga redovna sjednica Privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra u Sarajevu zakazana je za ponedjeljak, 27. novembra u 16 sati. 

Kako je "Avaz" već najavio, na dnevnom redu sutrašnje sjednice UO KCUS-a naći će se i prijedlog Odluke o razrješenju generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, te prijedlog Odluke o imenvanju vršioca dužnosti generalnog direktora KCUS-a. 

Sebija će s funkcije biti smijenjena ukoliko navedeni prijedlozi dobiju većinu glasova UO, a to će biti nepuna dva mjeseca prije isteka mandata na toj poziciji. 

Izetbegović je prije dva dana poslala izjašnjenje u kojem osporava postupak njene smjene, naglasivši da "nemaju saglasnost ministra zdravstva za njenu smjenu".  

- Gospođa Izetbegović osporava legitimnost Upravnog odbora što je apsolutno bespredmetno za nas kao članove Odbora, takve odluke o legitimnosti i nelegitimnosti se mogu donositi na vladi ili sudovima. Zatim, ona traži prethodno mišljenje ministra zdravstva na odluku - izjavio je dr. Dragan Stevanović, član Upravnog odbora KCUS-a.

On je dodao da izjašnjenje Sebije Izetbegović suštinski ništa ne mijenja, te da će se sutra razmatrati njena smjena kako je i planirano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.