FEDERALNI MINISTAR

Mijatović: Zbog nedostatka kvoruma na Komisiji, bio sam primoran povući dva zakona koja će omogućiti podršku privrednicima

Ponovit ću ono što sam danas rekao i u parlamentu: “ovo su životni zakoni, ovo je direktna podrška privredi u FBiH, nažalost danas smo svi kiksali"

Vojin Mijatović. Facebook

S. S.

28.11.2023

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović saopćio je da je povukao zakone kojima se povećava budžet za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima.

- Zbog opstrukcija i nedostatka kvoruma u Ustavno-pravnoj komisiji Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, bio sam primoran da povučem prijedloge dva zakona kojima bi se obezbijedio značajno veči budžet za podršku privrednicima. Iste ću uputiti na Dom naroda, a onda u nadi da će profunkcionisati Ustavno-pravna komisija ponovo uputiti na Predstavnički dom, već na sljedećoj sjednici. Ponovit ću ono što sam danas rekao i u parlamentu: “ovo su životni zakoni, ovo je direktna podrška privredi u FBiH, nažalost danas smo svi kiksali i većina i opozicija” - rekao je Mijatović.

Naglasio je da se boji da ako se ovako nastavi da jedni budu "patriote", a drugi "izdajnici", neće biti niti privrede niti građana.

- Idemo dalje uz gorak ukus na usnama - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.