BOGATSTVO RAZLIČITOSTI

Ana Starčević, članica GO SDP-a Banja Luka: "Moj san je puno ljepša BiH"

Dodaje kako Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima misiju i zadatak da ponovno uspostavi ovakav sistem vrijednosti

Ana Starčević. Facebook

D. R.

12.1.2024

Članica gradske organizacije SDP-a Banja Luka, Ana Starčević, oglasila se na svom Facebook profilu.

Njen status prenosimo u cijelosti.

- Bosnu i Hercegovinu i moju Banju Luku doživljavam baš onako kako su me moji roditelji vaspitavali, da u bogatstvu različitosti postoji ljepota i ta snaga! Naša kuća nikada nije imala zidove sa svih strana, niti su prozori bili zatamnjeni. Naprotiv, u nju su uvijek bili pušteni svi dobri ljudi, bez predrasuda. Potpuno svjesna svih elemenata okoline i društva u kojem se danas nalazimo spremna sam biti nosilac svih ovih tekovina i pokretač socijaldemokratske ideje i misli u Banjoj Luci i šire. U Banjoj Luci, kao i u čitavoj zemlji, moramo osloboditi lijevu misao iz okova lažnih socijaldemokrata - napisala je. 

Sistem vrijednosti

Dodaje kako Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine ima misiju i zadatak da ponovno uspostavi ovakav sistem vrijednosti.

- Kao jedna istinska multietnička partija na prostoru čitave države ima i potencijal kao i osnovnu infrastrukturu da napravi još veći i značajniji iskorak. Smatram da je naša partija mnogo ispred ostalih političkih subjekata i u otklanjanju strukturalnih barijera koje limitiraju učešće žena u političkom životu Bosne i Hercegovine - ističe.

Zašto je tu

Naš odgovor na etničko fokusirane programe, odgovor nas mladih socijaldemokrata i naše partije treba da bude na društvenom dogovoru o statusu mladih, raspodjeli dohotka s ciljem ostanka u našoj zemlji, stambenim pitanjima, obrazovanju, kulturi, zapošljavanju, kreativnosti, stvaralaštvu i još mnogo toga. Da, prihvatam politizaciju omladine, ali samo na ovim kriterijumima stvaranja "kulta mladih"! Sa ponosom ističem da sam bila juniorski prvak Bosne i Hercegovine u latino-američkim plesovima i da sam bila svjedok i tada, kao i sada, sa kakvim sjajnim potencijalom mladih naraštaja raspolaže naša domovina. Ples je univerzalni ljudski jezik koje razumije cijelo čovječanstvo i svi smo imali osjećaj povezanosti bez obzira na ime i prezime, konfesiju i ostale nametnute i forsirane razlike. Trenutak kada mi mladi prestanemo plesati i pjevati, tada društvo gubi dušu. Inače, mi plesači, mi kreiramo snove! Moj san je mnogo bolja Banja Luka, puno ljepša Bosna i Hercegovina - zaključila je Starčević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.