REAKCIJA U NJEGOVOM STILU

Mijatović: Mac, mac, Milorade, Šmit ti je gazda, i tačka!

Isto će biti i u četvrtak kada se u UN-u izglasa rezolucija o genocidu u Srebrenici, pogeće glavu i sakriti se u mišiju rupu

Mijatović: Poslao poruku Dodiku. Facebook - Armin Durgut / Pixsell

E. Ć.

21.5.2024

Potpredsjednik SDP-a, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i zamjenik premijera FBiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku, gdje je komentarisao posljednje poteze predsjednika RS Milorada Dodika.

U naletu populizma i želje za opstankom na vlasti i na slobodi Dodik i njegovi sateliti više ne znaju kuda udaraju i šta pričaju.

Ispričao i vic

Prije nekoliko sedmica Dodik je okupio svoje pristalice i u svom maniru vrijeđao, omalovažavao i čak ispričao vic, kojim je kao želio dokazati hrabrost ili pak ludost Srba.

Danas je po ko zna koji put sageo glavu i pljunuo i po sebi i srpskom narodu, jer na izbore izlaze po Izbornom zakonu BiH. Dakle, Šmit je njemu gazda i tačka.

Isto će biti i u četvrtak, kada se u UN-u izglasa rezolucija o genocidu u Srebrenici, pogeće glavu i sakriti se u mišiju rupu.

Pobjegao u rupu

Tada je u zanosu ludila na Trgu Krajina pričao vic o između ostalih srpskom mišu, koji se za razliku od drugih miševa ne boji mačke još je izaziva s mac, mac.

Mišu, što danas ne čujemo od tebe mac, mac, što si se pokunjio i pobjegao u rupu?

E, mi smo Srbi nešto opasno zgriješili kad uporno u posljednjih 30 godina za lidere biramo miševe, a ne ljude. Mac, mac, crni Milorade - poručio je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.