MC SREBRENICA

Suljagić prijavio da mu je prijetio Fejzić: "Gdje se nalaziš sada, da dođem da te odradim”

Tokom telefonskog razgovora, navodi se u zabilješci, došlo je do rasprave i verbalnog sukoba između štićene osobe Emira Suljagića i Hamdije Fejzića

Suljagić i Fejzić. Anadolija

D. H.

4.6.2024

DKPT BiH je napravila dvije službene zabilješke o prijetnjama upućenim direktoru Memorijalnog centra Srebrenica Emiru Suljagiću. Prva prijetnja je iz početka aprila, a druga je od kraja maja.

Suljagić je naveo da je početkom aprila imao razgovor sa Mirnesom Zahirovićem, uposlenikom MC Srebrenica, članom Konkursne komisije za izbor/imenovanja direktora Centra te članovima UO Mirsadom Bajrovićem, Salihom Đuderijom i predsjednikom UO Hamdijom Fejzićem, koji su ujedno i članovi pomenute komisije.

Tokom telefonskog razgovora, navodi se u zabilješci, došlo je do rasprave i verbalnog sukoba između štićene osobe Emira Suljagića i Hamdije Fejzića. Fejzić je, prema navodima službene zabilješke, počeo vrijeđati Suljagića i pred ostalim članovima komisije počeo psovati te zaprijetio riječima: “Gdje se nalaziš sada, da dođem da te odradim”.

U drugoj zabilješci je naveo kako ga je pozvao Adis Cibralić, pripadnik MUP-a RS PU Zvornik, te da je isti tražio od njega informaciju u vezi vebralnog sukoba i prijetnji koje je Fejzić uputio Suljagiću, tražeći od njega ko je sve dao davao iskaz i kome.

Suljagić je prijavio da su uposlenici MC Srebrenica uznemireni jer smatraju da je riječ o zastrašivanju pripadnika MUP-a RS s obzirom da je Cibralić u bliskim odnosima sa Fejzićem, te smatraju da je ovakav poziv i došao po Fejzićevom nalogu, navodi se u zabilješci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.