"AVAZ" SAZNAJE

Stigle četiri prijave za direktora SIPA-e

Četverogodišnji mandat Ćulumu istječe 14. jula, a on ima pravo na još jedan na čelu ove institucije.

SIPA

M. Aš.

20.6.2024

Na konkurs za direktora SIPA koji je objavljen krajem prošle sedmice, a koji je raspisao Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, do danas su pristigle četiri prijave, saznaje portal "Avaza"

Na konkurs, zainteresovani kandidati, prijave mogu poslati do 22.juna, kada se i završava. Po proceduri, moguće je da prijave stignu i poštom.

Nezavisni odbor Parlamenta BiH, pristigle prijave, otvorit će na sjednici koja je planirana za juli. 

Tada će zvanično biti poznato ko se sve prijavio na konkurs za izbor direktora SIPA s obzirom da su prijave dostavljene u zatvorenim kovertama.

Inače, Nezavisni odbor Parlamenta BiH praktično provodi kompletnu proceduru izbora direktora SIPA od kontrole prijava pa do intervjua, na osnovu čega sastavlja rang listu uspješnih kandidata i dostavlja je ministru sigurnoisto BiH na čiji prijedlog Vijeće ministara BiH i imenuje direktora.

Ono što je za sada sigurno jeste da će mjesto direktora SIPA pripasti Srbinu s obzirom da je na čelu Granične policije BiH Hrvat, na čelu OSA-e Bošnjak kao i u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Kako smo jučer objavili, na konkurs će se ponovo prijaviti, a kako bi dobio drugo mandat još uvijek aktutelni direktor Darko Ćulum.

Četverogodišnji mandat Ćulumu istječe 14. jula, a on ima pravo na još jedan na čelu ove institucije. 

Važi za velikog profesionalca.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.