SARAJEVO

Ivana Prvulović preuzela dužnost direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove

U periodu od 2021. do 2023. godine obnašala je dužnost ministrice Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS

Ivana Prvulović. fuzip.gov.ba

El. T.

prije 2 dana

Ivana Prvulović (NiP) preuzela je jučer dužnost direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove, mjesto na kojem će naslijediti bivšeg dugogodišnjeg direktora te institucije Anisa Ajdinovića (SDA), koji je na ovoj funkciji bio od početka 2016. godine.

Ivana Prvulović rođena je 1984. godine u Sarajevu. Završila je Treću gimnaziju u Sarajevu i diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2007. godine. Osim formalnog obrazovanja, znanje je sticala i na brojnim stručnim edukacijama, konferencijama i obukama.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri pravnice, bila je advokatica, zastupnica za patente i saradnica na zaštiti prava industrijskog vlasništva. Od 2016. godine upisana je u Imenik Advokatske komore FBiH.

U periodu od 2021. do 2023. godine obnašala je dužnost ministrice Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, a u 2023. godini je imenovana na poziciju savjetnice ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Aktivno govori engleski i španski jezik, a posjeduje osnovna znanja iz njemačkog, talijanskog i turskog jezika.

Na poziciju direktorice Federalne uprave za inspekcijske poslove imenovana je Rješenjem o privremenom postavljenju direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove do okončanja konkursne procedure a najduže do šest mjeseci, počevši od 1.7.2024. godine, na 36. sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održanoj 20.6.2024. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.