MOSTAR

Aktivisti iz Irana postavili palestinsku zastavu na Stari most

Prije tri decenije u cijeloj Bosni i Hercegovini počinjeni su stravični zločini, a posebno u Srebrenici, gdje je počinjen zločin genocida, poručili su

Velika zastava Palestine na Starom mostu. Anadolija

Anadolija

6.7.2024

Uz povike "Sloboda Palestini" civilni aktivisti iz Irana postavili su ogromnu palestinsku zastavu na Stari most u Mostaru. U Bosnu i Hercegovinu su, kako su istakli, došli kako bi učestvovali u još jednom tradicionalnom Maršu mira, kojim se obilježava genocid u Srebrenici, javlja Anadolu.

Grupa civilnih, nevladinih aktivista iz Irana u posjeti je ovih dana Bosni i Hercegovini i učestvovat će u Maršu mira, koji počinje 8. jula, a kojim se obilježava 29. godišnjica genocida u Srebrenici.

Ova je grupa sa sobom donijela veliku palestinsku zastavu, koja je postavljena na Stari most u Mostaru, izazivajući veliku pažnju Mostaraca i brojnih turista.

- Prije tri decenije u cijeloj Bosni i Hercegovini počinjeni su stravični zločini, a posebno u Srebrenici, gdje je počinjen zločin genocida. Nažalost, danas gledamo da se to isto ponavlja u Gazi, i to pred našim očima - poručili su aktivisti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.