BIHAMK

Duge kolone vozila na granicama BiH: Na ovih pet prijelaza posebno se mole vozači za strpljenje

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta

Granični prelazi. Bihamk

Anadolija

7.7.2024

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta, saopćili su u novom izvještaju iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

- Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak”, istakli su iz BIHAMK-a, naglasivši:

- Na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija saobraćaja je slabog do umjerenog inteziteta, ali očekujemo u poslijepodnevnim i večernjim satima pojačanu frekvencuju vozila, posebno na prilazima gradskim centrima. Uslovi za vožnju su povoljni. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naglasili su iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.