NAJAVA

U NSRS sutra prvo Ana Brnabić, potom budžet, pa informacija o odnosima RS sa FBiH

Sutra će biti nastavljena deseta redovna sjednica Narodne skupštine RS, s početkom u 12 sati

Deseta redovna sjednica Narodne skupštine RS. NSRS

FENA

8.7.2024

Razmatranjem konsolidovanog izvještaja o izvršenju Budžeta RS za prošlu godinu, sutra će biti nastavljena deseta redovna sjednica Narodne skupštine RS, s početkom u 12 sati.

Dnevni red

Na dnevnom redu ove sjednice preostao je još Specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH – Analiza realizacije preporuka ombudsmana za ljudska prava BiH, te Informacija o aktivnostima institucija RS i predstavnika iz RS u institucijama BiH u vezi sa namjerama Republike Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora.

Na dnevnom su još Prijedlog odluke o proglašenju Crkve Svetog arhanđela Mihaila Manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici spomenikom kulture – nepokretnim kulturnim dobrom od izuzetnog značaja, te izbor i imenovanja.

Prije početka nastavka sjednice, za 11 sati je zakazana svečana sjednica NSRS na kojoj će se narodnim poslanicima u Banjoj Luci obratiti predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić.

Po planu rada, čim bude završena deseta redovna sjednica, odmah slijedi 14. posebna sjednica s jednom tačkom predloženog dnevnog reda: "Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima" - prijedlog narodnih poslanika.

Da li je vjerodostajan dokument 

Odgovarajući na pitanje novinara da li je vjerodostajan dokument koji se pojavio na jednom portalu koji tvrdi da se u predloženom dokumentu spominje razdruživanje, predsjednik NSRS Nenad Stevandić je prošle srijede rekao da to ne može odgovoriti.

- Predlažem da to pitate gospodina Žunića koji će obrazložiti Informaciju na sjednici NSRS - kratko je rekao Stevandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.