PREDSJEDAVAJUĆI

Bećirović u Sarajevu održao sastanak s Političkim odborom EU: Zaustaviti destabilizaciju BiH

Bećirović je i u nedjelju zatražio sastanak s Kristijanom Šmitom zbog defilea u Prijedoru

Bećirović: Sastanak u Predsjedništvu. Facebook

D. H.

8.7.2024

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je danas sastanak s predstavnicima Političkog i sigurnosnog odbora Evropske unije.

Antidejtonsko djelovanje

Kako je saopćeno, tema sastanka bilo je antidejtonsko djelovanje u entitetu RS.

- Danas sam imao važan sastanak s predstavnicima Političkog i sigurnosnog odbora Evropske unije. Tokom sastanka sam ukazao na antidejtonsko djelovanje organa bh. entiteta RS i pozvao EU da zajednički zaustavimo destabilizaciju Bosne i Hercegovine i regije - rekao je Bećirović.

Podsjetimo, Bećirović je i u nedjelju zatražio sastanak s Kristijanom Šmitom (Christian Schmidto) zbog defilea u Prijedoru u kojem su učestvovali i pitomci Vojne akademije u Beogradu.

Utvrditi sve okolnosti

- U okviru plana bilateralne saradnje između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane Republike Srbije, ova aktivnost nije planirana. Nadležne državne institucije Bosne i Hercegovine, posebno Ministarstvo vanjskih poslova BiH i Ministarstvo odbrane BiH, moraju u najkraćem roku utvrditi sve okolnosti i činjenice u vezi s ovim događajem - rekao je Bećirović.

Navodi da međunarodna zajednica mora "ozbiljno i na vrijeme shvatiti opasni sadržaj usvojene deklaracije tzv. svesrpskog sabora koja predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava i suvereniteta države Bosne i Hercegovine".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.