LOKALNI IZBORI

Ko predvodi gradske liste u Mostaru

Trojka kandidovala Sanjina Hadžiomerovića, a HDZ 1990 Tomislava Ćurčića

Mostar: Borba za mandate. Avaz

Meliha Smajkic

8.7.2024

Nakon što je dr.Adi Behmen naprasno odustao od kandidature, nosilac gradske liste za predstojeće lokalne izbore u Mostaru ispred stranaka trojke, odnosno, SDP-a, NiP-a i Naše stranke, bit će Sanjin Hadžiomerović, zamjenik direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHNASA).

Potvrđeno nam je to iz mostarskog SDP-a te nam je rečeno da su kandidatske liste jutros predate Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

Gradsku listu HDZ-a BiH predvodi Mario Kordić, aktuelni gradonačelnik Mostara, dok je SDA, kako smo pisali, sa svojim koalicijskim partnerima, BH Zeleni i BPS-om, na prvu poziciju isturila Đanija Rahimića, poznatog društvenog aktivistu, koji je nedavno imenovan na funkciju direktora JP „Komunalno“.

Nosilac gradske liste koalicije „Grade moj“ koju čine DF, NES, S BiH i PMP je Sanel Kajan, zastupnik u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta.

Ipak, svojevrsno iznenađenje priredio je HDZ 1990 koji je kandidirao Tomislava Ćurčića, potvrđeno nam je iz ove stranke.

Ćurčić je svojevremeno bio i načelnik Policijske uprave Mostar, a nedavno je podnio zahtjev za penziju u koju odlazi s funkcije načelnika Centra za kriminalističko-tehnička vještačenja Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK.

Brojna su poznata imena na listama za ostale izborne jedinice. U borbu za naredni mandat kreću brojni dosadašnji vijećnici iz gotovo svih stranaka, a među novim kanidatima prednjače prosvjetni radnici, pogotovo, kada je riječ o SDA, dok na listama ima i uglednih mostarskih ljekara, kao što su dr.Mustafa Golić i dr.Elmir Šator, koji su na listama stranaka trojke, dr.Teo Tomić ispred „devedesetke“, dr. Senad Međedović u ime SDA...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.