NAPALA MUNIRU SUBAŠIĆ

Emir Suljagić o Ani Brnabić: Kakva odvratna kreatura

Brnabić je, ustvari, iskonstruirala poruku Munire Subašić kao monstruoznu prijetnju ubistvom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Suljagić i Brnabić. Avaz

M. Aš.

12.7.2024

Ana Brnabić, šefica Parlamenta Srbije obrušila se danas na majku Srebrenice Muniru Subašić.

Brnabić je, ustvari, iskonstruirala poruku Munire Subašić kao monstruoznu prijetnju ubistvom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Na njene laži i konstrukcije odgovorio je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

Obično se ne osvrćem na izjave srpskog političkog vrha. Svjestan sam da su oni skupina postgenocidnih manijaka i nikad se s njima ne bih bavio. Lažu stalno i o svemu. No, to što se predsjednica Skupštine Srbije i bivša premijerka Ana Brnabić obrušila na preživjelu žrtvu genocida u ime glavnog veličatelja genocida, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, nova je niska cijena čak i za ovaj autokratski i neljudski režim.

S Anom Brnabić godinama su pili i večerali najviši evropski političari, normalizirajući njezino negiranje i veličanje genocida. Tokom njezina mandata deseci ratnih zločinaca iz BiH našli su utočište u Srbiji. Ali ni to nije dovoljno. Ona osjeća potrebu da dokaže svoje srpske akreditive — jer je gay — i ostane lojalna Vučiću tako što osobno cilja na preživjele genocida. Kakva odvratna kreatura", naveo je Suljagić

Brnabić je rekla da je Munira Subašić izrekla  do sada najmonstrouzniju prijetnju - i ne samo po život predsjednika Republike Srbije već direktnu prijetnju po život njegove djece i njegovih još uvijek nerođenih unučadi.

No, ovo je izjava Munire Subašić: "'Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor Rezolucije, što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju djecu. Mora da misli na to. Nije samo njegov život važan - važan je život njegove djece i njegovih unučadi'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.