HEROJSKI NAROD

Uprkos vrućinama: Brojni građani Sarajeva na Humanitarnom bazaru za Gazu

Održava se pod motom “Nemojmo prestati pričati o Palestini“

Humanitarni bazar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Anadolija

13.7.2024

Udruženje Pomozi.ba organizovalo je danas u Sarajevu tradicionalni Humanitarni bazar koji su ovaj put posvetili, kako su naveli, herojskom narodu Gaze i Palestine, prenosi Anadolija.

Uprkos visokim temperaturama, brojni građani Sarajeva odlučili su se da u prijepodnevnim satima posjete bazar, koji se održava pod motom “Nemojmo prestati pričati o Palestini“, kako bi kupili nešto i na taj način pomogli palestinskom narodu.

Humanitarni bazar održava se na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, do 17 sati.

Pored toga što prihod od bazara ide za Gazu, na ovaj način Pomozi.ba želi ukazati na važnost konstantnog podsjećanja na patnje i stradanja kroz koje stanovnici palestinske enklave prolaze, a o kojima se sve manje i manje priča.

Volonteri i uposlenici Pomozi.ba organizacije su i ovaj put za Humanitarni bazar izdvojili razne kućne potrepštine, knjige, odjeću, obuću, te druge nove i polovne stvari koje posjetioci mogu kupiti po povoljnim cijenama.

- Organizacija Pomozi.ba posvetila je julski, tradicionalni bazar Gazi i Palestinci s obzirom na to da smo svjedoci da se o Gazi i Palestini sve manje priča, stoga smo htjeli ukazati na značaj neprestanog pričanja o stradanjima i patnjama naroda Gaze. Naš tradicionalni bazar počeo je jutros u 10 sati i družimo se do 17. Sugrađani mogu kupiti nove i polovne stvari, a prihod od mjesečnog bazara ide za narod Gaze. Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže i podrže ovu lijepu aktivnost - rekla je Saliha Rokša iz Udruženja Pomozi.ba

Pomozi.ba organizacija je do sada poslala dva miliona konvertibilnih maraka (KM) humanitarne pomoći Gazi, a čim granični prelaz Rafah između opkoljenog Pojasa Gaze i Egipta bude otvoren, nastavljaju s distribucijom pomoći.

Podsjećaju da je izraelska vojska početkom maja preuzela kontrolu nad palestinskom stranom prelaza Rafah u sklopu opsežne vojne operacije, što je rezultiralo civilnim žrtvama i obustavom isporuke humanitarne pomoći.

Humanitarna akcija Pomozi.ba za pomoć narodu Palestine i dalje ostaje otvorena. Svi koji žele novčane donacije mogu uplatiti putem web platforme www.pomoziba.org, bankovnih i Paypal računa udruženja, a pozivom na telefonski broj 17006, dostupan svim telefonskim bh. operaterima doniraju se dvije KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.