LJETNA ŠKOLA

Udruženje "STARt" iz Hadžića: Mladima pružili priliku za stjecanje znanja iz programiranja

Nadamo se da će naši polaznici na samom kraju projekta izaći puni novog znanja, naveli su iz Udruženja

škola - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

14.7.2024

Udruženje mladih „STARt“ iz Hadžića, čiji je rad uglavnom fokusiran na zaštitu okoliša, organiziralo je Ljetnu školu programiranja koja će se održavati dva puta sedmično u JU Srednjoškolskom centru Hadžići, u periodu od 9. jula do 20. avgusta ove godine. Škola trenutno broji oko 60 polaznika.

Odlični studenti

- Ovogodišnji predavači u Ljetnoj školi su Azra Šošić i Nađa Bučuk, a njihovi asistenti Adna Hasić, Eldin Đelilović, Bakir Neradin, Adna Čičko i Muhamed Šehović. Svi navedeni su članovi udruženja i odlični studenti različitih fakulteta Informacijskih i računarskih nauka i tehnologija – naveli su iz Udruženja.

Zahvalili su se svim partnerima i sponzorima koji su omogućili realizaciju ovog projekta i pružili priliku mladima da se upoznaju sa svijetom programiranja.

- Naši najbolji polaznici imat će priliku na samom kraju škole proći kroz jedno malo takmičenje na osnovu kojeg ćemo odabrati tri najbolja učesnika. Prvo mjesto osvaja laptop, drugo tablet, a treće mjesto poklon bon vrijednosti 200 KM. Nadamo se da će naši polaznici na samom kraju projekta izaći puni novog znanja, iskustva, ali i novih prijatelja koje će svakako imati priliku steći tokom narednih mjesec dana – dodali su iz Udruženja.

Pozvali su sve zainteresirane da se pridruže njihovi aktivnostima i podrže napore Udurženja u edukaciji mladih. Pronaći ih možete na društvenim mrežama, ali će vas rado ugostiti i u Hadžićima.

Mnogi projekti

Udruženje je osnovano u junu 2023. godine. Tokom svog dosadašnjeg rada bili su dio mnogih projekata, a također su sami organizovali veliki broj različitih projekata.

- Posvetili smo se edukaciji mladih kroz različite projekte i aktivnosti, a da nam to jako dobro ide svjedoči i činjenica da smo dva puta osvojili prvo mjesto na vrijednim UP SHIFT radionicama. Naša misija je pružiti mladima priliku za sticanje novih znanja i vještina koje će im pomoći u njihovom profesionalnom i ličnom razvoju – dodali su iz Udruženja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.