ZAŠTITA OD PREVARA

BH Pošta upozorila svoje korisnike: Ne odgovarajte na ove poruke

Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni

Upozorenje iz BH Pošte. Facebook

E. Ć.

15.7.2024

BH Pošta je primijetila značajan porast upita korisnika vezanih za lažne poruke o navodno neuspješnoj dostavi pošiljki zbog nepotpunih informacija o adresi.

Ponovo građanima i korisnicima naših usluga skrećemo pažnju da se u ovakvim slučajevima radi o zloupotrebi i pokušaju prevare te da “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo ni na koji način ne stoji iza navedenih poruka.

- BH Pošta je preduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bismo spriječili ovakve i slične napade na korisnike. Zato još jednom savjetujemo korisnike da izbjegavaju interakciju sa ovakvim porukama, jer se uglavnom radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

Ni u kom slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne trebate ostavljati podatke o bankovnim karticama i lične podatke, jer se isti od strane trećih lica mogu dalje iskoristiti za direktnu krađu novca s bankovnih računa.

Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste.

Molimo sve građane koji dobiju sms poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na oficijelnim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji - poručili su iz BH Pošte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.