ZASTUPNICA SNSD-A

Sanja Vulić izvrijeđala Bosića: Mladen, bolje reći Mustafa

Vulić izvrijeđala Mladena Bosića koji je bio suzdržan prilikom glasanja

Avaz

D. H.

17.7.2024

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da poslanik SDS-a u ovom domu Mladen Bosić "treba da objasni javnosti Republike Srpske i srpskom narodu, a posebno svojim biračima kakvu politiku vodi kada u raspravi o srpskom pitanju ostaje uzdržan".

"U istom stroju s Mašovićem"

- Mladen, bolje reći Mustafa, Bosić na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma bio je uzdržan kada se glasalo o smjeni ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića, koju je inicirao Klub poslanika SDA. Ovim potezom Bosić je jasno svima dao do znanja da je stao u isti stroj sa Amorom Mašovićem, koji je lažirao broj stradalih Srba, krio ratne zločine koje su počinili muslimani i koji zna gdje su i zbog čega izmještena tijela nestalih sarajevskih Srba, ali ćuti i to mu nekažnjeno prolazi - izjavila je Vulićeva za Srnu.

Potekla od poslanika SDA

Dodala je da želi da pojasni Bosićevim glasačima da je inicijativa za smjenu ministra Nešića potekla od poslanika SDA zbog, kako je kazala, "njegovih medijskih istupa i iznošenja istine o lažnom narativu o navodnom genocidu u Srebrenici i srebreničkim žrtvama", te da je na tom pitanju Mladen Bosić bio uzdržan.

- SDA je izgubila i ovu bitku, čiji je jedini cilj bio smjena srpskog ministra i to samo zato što je otvoreno govorio o falsifikovanju broja bošnjačkih žrtava i spomenicima u Potočarima na kojima su upisana imena živih ljudi. Bitka je izgubljena zahvaljujući srpskom jedinstvu koje je konačno pokazano u Sarajevu, jer je riječ o srpskom pitanju, o Republici Srpskoj, a ne Nenadu Nešiću ili bilo kojem pojedincu. Glas protiv smjene ministra Nešića, bio je glas za Republiku Srpsku - rekla je Vulićeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.