DONESENE MJERE

Inspekcija privremeno zabranila rad za dva bazena na Termalnoj rivijeri na Ilidži

Inspektor po službenoj dužnosti prati izvršenje donesenih mjera, kazala je Brdarić-Vranj

Zabrana kupanja. KUIP

18.7.2024

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Sarajevo privremeneo je zabranila rad za dva bazen na Termalnoj rivijeri u sarajevskoj općini Ilidža. Ovo je za portal "Avaza" potvrdila Vildana Brdarić-Vranj, stručna savjetnica za informiranje KUIP-a.

- Sanitarni inspektor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove jučer je, odmah po dostavljenim nalazima JU Zavod za javno zdravstvo, koji nisu bili usaglašeni sa važećim pravilnikom (Pravilnikom o sanitarno- tehničkim i higijenskim uslovima bazenskih kupališta i zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda) rješenjem privremeno zabranio upotrebu vode u dijelu bazenskog kompleksa Termalna rivijera Ilidža dok se ne provedu hitne korektivne mjere i dobije dokaz o udovoljavanju propisanih uvjeta – kazala je Brdarić-Vranj.

Dodala je kako inspektor po službenoj dužnosti prati izvršenje donesenih mjera (pranje bazena, dezinfekcija i ponovno punjenje bazena čistom vodom) čija se ispravnost ponovo provjerava laboratorijskom analizom uzoraka čiste vode koji su već uzeti iz dva bazena sa spornim uzorcima (veliki unutrašnji i veliki vanjski bazen) i za koje se rezultati još čekaju.

- Tek nakon dobijenih zadovoljavajućih rezultata od strane Zavoda, dio kompleksa kojem za sada kupači nemaju pristup, bit će ponovo otvoren, dok je voda u ostalom dijelu bazenskog kompleksa zdravstveno ispravna i sigurna za kupače – istakla je Brdarić-Vranj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.