DIREKTOR MC SREBRENICA

Suljagić: Javnost je u BiH ona grupa stanovništva koja ima stav isključivo o temama koje nikako ne mogu narušiti njihovu komociju

"Kad treba biti saslušan u Zvorniku u zgradi u kojoj su pravljeni planovi o masovnim smaknućima kako u aprilu 1992. tako i u julu 1995. ond radije ne"

Armin Durgut/PIXSELL

D. H.

20.7.2024

Povodom posljednjih dešavanja u BiH zanimljiv osvrt na svom X profilu dao je direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić.

- Javnost je u BiH ona grupa stanovnišva koja ima stav isključivo o temama koje nikako ne mogu narušiti njihovu komociju. Kad treba biti saslušan u Zvorniku u zgradi u kojoj su pravljeni planovi o masovnim smaknućima kako u aprilu 1992. tako i u julu 1995. onda ipak, radije ne - napisao je Suljagić te dodao.

- Da budem potpuno jasan: dok god bošnjačka djeca u istočnoj Bosni pohađaju škole u kojima ne mogu koristiti svoj jezik ili učiti svoju historiju, ne dugujem lojalnost nikome osim njima. Dok god Bošnjaci u istočnoj Bosni žive pod aparthejdom, moj jedini fokus će biti njihova sloboda. To je, naime, jedini narod koji imam. I jedina briga koju mogu imati - napisao je Suljagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.