NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Cijeli svijet gleda u Kamalu

U Sanskom Mostu se desila filmska pljačka u kojoj je otuđeno 1,7 miliona KM

Avaz

Avaz.ba

23.7.2024

U današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Cijeli svijet gleda u Kamalu.

Povlačenje iz predsjedničke utrke aktualnog predsjednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) tema je o kojoj svjetski mediji bruje. U njegovu potencijalnu nasljednicu Kamalu Haris (Harris) uprte su sve oči. 

Šta o svemu kažu politički analitičari pročitajte u današnjem "Dnevnom avazu".

U naselju Zdena kod Sanskog Mosta, u noći s petka na subotu, desila se filmska pljačka u kojoj je otuđeno 1,7 miliona KM. Opljačkan je građanin Sanskog Mosta, koji dugo godina živi u SAD, došao je u svoj grad na odmor. Od novca koji mu je ukraden planirao je kupiti hotel. Donosimo vam detalje ove pljačke.

Nermina Ramić, majka ubijenog Mehmeda Ramića, govorila je za naš list nakon što je Amel Jašarević osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva njenog sina. Između ostalog, u vrlo emotivnoj ispovijesti nam je kazala da je njen sin izmasakriran.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac za "Avaz" je poručio:

- Trojka je nekada blijeda kopija SDA.

Donosimo sve detalje masovnog ubistva u Hrvatskoj koje je potreslo region. Penzionisani policajac ubio šest ljudi, među njima i svoju majku, i to u Domu za starije i nemoćne osobe.

Sjajni bh. reditelj Ademir Kenović govorio je za "Dnevni avaz" nakon što je na 31. Festivalu evropskog filma Palić dobio regionalnu nagradu “Aleksandar Lifka”. Osvrnuo se na nove projekte, ali i na ono već postignuto.

- Sidran mi je za "Kuduza" 15 godina poslije rekao da je remek-djelo - rekao nam je, između ostalog, Kenović.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.