MANIFESTACIJA U KONJICU

Održan "Skok u Kazan": Titulu najboljeg odbranio Sarajlija Dino Bajrić

Drugoplasirani je bio Igor Arsenić iz Banja Luke, dok je treće mjesto pripalo Evaldu Krnjiću iz Crne Gore

Najbolji skakači. Avaz

Z. K.

27.7.2024

Sarajlija Dino Bajrić odbranio je titulu najboljeg na manifestaciji "Skok u Kazan", XXII. Međunarodnog takmičenja u ekstremnim skokovima u vodu, koje je održano danas na glavnoj gradskoj plaži u Konjicu.

Drugoplasirani je bio Igor Arsenić iz Banja Luke, dok je treće mjesto pripalo Evaldu Krnjiću iz Crne Gore.

- Drago nam je što su se u Konjicu ponovo okupili najbolji domaći, ali i skakači iz regiona. Kod nas ima mjesta samo za najbolje. Čestitam svim skakačima, a posebno pobjedniku. Ovu manifestaciju, koja raste iz godine u godinu, bi bilo nemoguće održati bez generalnog pokrovitelja Grada Konjica, te sponzora Federalnog ministarstva turizma i okoliša, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Turističke zajednice HNK, Vlade HNK, Garden Cityja, Lede, Amka, Mak Zare, Igmana Konjic... Svi oni su dali svoj doprinos i zaslužni su što se tradicija nastavlja više od dvije decenije – kaže izvršni producent i organizator manifestacije Elmir Miro Hadžialić.

Skokovi se izvode sa visine od 16 metara u Neretvu na mjestu koje se naziva Kazan.

Kazan je dimenzija 2x2 i dubine 2 metra, omeđen stijenama na dubini od jednog metra, što skokovima daje posebnu draž i podiže adrenalin, kako takmičara, tako i publike. To su tri stijene u rijeci Neretvi koje izlaze i nastavljaju se na kamene stijene pod vodom i tu je dubina otprilike pola metra. Između njih se nalazi rupa, tzv. "Kazan".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.