GODIŠNJI ODMORI

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj

GP Izačić. BIhamk

FENA

29.7.2024

Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Doljani, Gabela Polje, Hum, Deleuša, Prisika i Kamensko pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Pojačana je frekvencija saobraćaja na većini putnih pravaca, a posebno je frekventno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar (grad Konjic i ulazak u Mostar). Mole se vozači koji putuju na dužim relacijama da prave češće pauze, posebno u najtoplijem dijelu dana.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.