BIHAMK

Na dva granična prijelaza velike gužve na izlazu iz BiH

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

GP Izačić i GP Deleuša. BIHAMK

S. S.

30.7.2024

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se suhim kolovozom bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. Izrazito toplo vrijeme nalaže od vozača da prave češće pauze tokom putovanja, izbjegavaju rizična preticanja, te unose dovoljne količine vode u organizam. Molimo vozače da obavezno koriste sigurnosni pojas, te poštuju sve saobraćajne propise, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prijelazima Izačić i Deleuša promet putničkih vozila je pojačan. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.