LAŽNI OGLASI

Ministarstvo se oglasilo o prevarama na društvenim mrežama: Zloupotreba našeg memoranduma

Dnevnica između 150 i 300 KM, radi se od kuće, piše, između ostalog, u oglasu

Ministarstvo upozorava. Screenshot

S. S.

30.7.2024

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine jučer je informisano o ozbiljnom slučaju neovlaštenog korištenja memoranduma Ministarstva na društvenim platformama Facebook i Instagram. Kroz korisnički profil Acqgk-43, ID: 494468583202007, na ovim platformama objavljen je sponzorisani oglas u kojem se lažno tvrdi da su Ministarstvo rada i socijalne politike i platforma Tik Tok službeni partneri izvjesnog programa zapošljavanja za rad od kuće uz minimalnu dnevnicu od 150 KM do 300 KM.

Iz Ministarstva naglašavaju da nije potpisan nikakav sporazum o saradnji niti s platformom Tik Tok, niti je na bilo koji način povezano s ovim oglasom.

- Očigledno je da se radi o prevari čiji je cilj obmana i dovođenje u zabludu potencijalno zainteresovanih osoba za rad od kuće - navode iz Ministarstva, te ističu da su zbog ozbiljnosti ovog incidenta, odmah poduzeli sve potrebne korake.

Lažni oglas. Screenshot

- Prijavili smo slučaj nadležnim organima u Federaciji BiH, ali i kompaniji Meta, od koje smo zahtijevali hitno uklanjanje spornog sadržaja, brisanje korisničkog profila Acqgk-43, ID: 494468583202007, te sankcionisanje odgovornih za ovu zloupotrebu. Također smo zatražili da se preduzmu mjere kako bi se spriječile buduće neovlaštene upotrebe našeg memoranduma - saopćeno je iz Ministarstva.

Ministarstvo također poziva građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na ovakve prevare, niti da daju svoje lične podatke u neprovjerenim aplikacijama. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike sve svoje programe i aktivnosti objavljuje na svojim službenim kanalima, stoga je uputno uvijek otići na službene kanale Ministarstva radi pribavljanja tačnih informacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.