56. REDOVNA SJEDNICA

Projekt kružnog raskršća u naselju Klanac u Brčkom konačno spreman za realizaciju

Aktivnost na usvajanju ovog važnog dokumenta počela je još 2013. godine, ali zbog objektivnih razloga nije bilo moguće ranije usvojiti zakon

Vlada Brčkog. Vlada Brčkog

FENA

31.7.2024

Na 56. redovitoj sjednici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na prijedlog Odjela za javne poslove članovi Vlade dali su suglasnost za izdavanje građevinske dozvole prema Glavnom projektu za izgradnju kružnog raskršća ulica: Muse Ćazima Ćatića, Fra Šimuna Filipovića, Sulje Kahrimana i ulice prema Rosuljama u stambenom naselju "Klanac" (kod tržnice).

Gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić kazao je kako će ovaj projekt značajno unaprijediti prometnu infrastrukturu, ali i sigurnost i kvalitet života građana Distrikta, priopćeno je iz Vlade.

Na današnjoj sjednici Vlade Distrikta, na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge, odobren je Nacrt zakona o dopunskim pravima demobiliziranog branitelja i člana obitelji umrlog demobiliziranog branitelja Brčko distrikta BiH.

- Aktivnost na usvajanju ovog važnog dokumenta počela je još 2013. godine, ali zbog objektivnih razloga nije bilo moguće ranije usvojiti zakon u predloženoj formi nacrta. Zakon bi trebao da riješi set dopunskih prava braniteljske populacije s ovih prostora i pitanja koja su u dosadašnjem razdoblju bila rješavana odlukama Vlade Brčko distrikta BiH, i to pravo na jednokratnu novčanu pomoć za liječenje i stanje socijalne potrebe, pravo na jednokratnu novčanu pomoć u slučaju smrti demobiliziranog branitelja ili člana obitelji demobiliziranog branitelja, pravo na pomoć u stambenom zbrinjavanju i druga važna pitanja za ovu populaciju - objasnio je predstojnika Odjela za zdravstvo i ostale usluge Asmir Mujanović.

Nacrt se prosljeđuje u daljnju proceduru usvajanja u Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Također, na prijedlog Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove određena je lokacija za izgradnju groblja u urbanom području Skakava Gornja.

Članovi Vlade podržali su i nacrte zakona upućenih od strane zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH, stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.